Home

Nieuws 166 x bekeken

Ehec-bedrijf Bienenbüttel: wil bedrijf vrij verklaren

Bonn – Het teeltbedrijf in Bienenbüttel, dat met de Ehec-besmettingen in verband is gebracht, wil dat het verkoopverbod voor het bedrijf ingetrokken wordt. Daarvoor heeft het bedrijf een zaak aangespannen bij de bestuursrechter in Lünenburg.

Sinds 5 juni mag het bedrijf geen voedingsmiddelen meer verkopen en zijn alle producten geproduceerd vanaf april teruggeroepen. Volgens de eigenaar is bij de grondige onderzoeken – met enkele duizenden monsters – op het bedrijf tot dusver geen spoor van de Ehec-bacterie aangetroffen. Wel is een aantal medewerkers ziek geworden van dezelfde stam E.coli-bacterie.

De effecten van de maatregelen raken het bedrijf hard. Het teeltbedrijf in Bienenbüttel dreigt failliet te gaan. Het verkoopverbod treft niet alleen de kiemgroenten op dat bedrijf, maar alle producten. Het bedrijf ligt nu feitelijk stil.

De bestuursrechter heeft de regionale overheid Uelzen vijf weken de tijd gegeven om met een verklaring te komen alvorens de rechtbank een uitspraak doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.