Home

Nieuws

Egypte ontkent veroorzaken uitbraak Ehec

Rome – De Egyptische autoriteiten hebben vrijdag ontkend dat de recente besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie Ehec in Europa te wijten zijn aan fenegriekzaad uit Egypte.Een zegsman van de dienst voor voedselveiligheid zei dat er geen enkel bewijs is voor de aanwezigheid van de bacterie in Egypte.

De EU-dienst voor voedselveiligheid, de Efsa, had woensdag gemeld dat fenegriekzaad uit Egypte verantwoordelijk kan zijn geweest voor de besmettingen. Die kostten bijna 50 levens. Op twee na vielen alle doden in Duitsland. Verder was er een sterfgeval door de bacterie in de Verenigde Staten. Ook in Zweden eiste de bacterie een leven. Het slachtoffer in Zweden had kort voor het overlijden een bezoek aan Duitsland gebracht.

Fenegriek is een kiemgroente uit het Midden-Oosten. Het wordt onder meer gebruikt als keukenkruid. Eerder werden bietenspruiten in verband gebracht met de dodelijke Ehec-bacterie.

Of registreer je om te kunnen reageren.