Home

Nieuws 249 x bekeken

Echinacea biedt hoogtepunten in de zomertuin

Lisse – Van de vaste plant Echinacea zijn talloze soorten en cultivars voor handen die in de zomertuin voor prachtige hoogtepunten zorgen door hun bloeiwijze en kleurengamma.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse worden enkele cultivars getoond door Marco van Noort. Zoals de gele Echinacea ‘Summer Breeze’, de roze E. ‘Carousell’, de rode E. ‘Summer Salsa’ en de bruin getinte E. ‘Hot Fragrance’. Als snijbloem scoort Echinacea overigens ook erg goed en zijn er bloemisten en consumenten die, ter verhoging van het effect in het gemengde boeket, de bloemblaadjes wegnemen waardoor alleen het bloemhart resteert.

In de keuringszaal deze week ook veel soorten en cultivars van Triteleia. Onder andere ingebracht door Flower Power en Boltha. Cees Breed showt een prachtig bloeiend exemplaar van Hymenocallis karrisiana, Heemskerk Vaste Planten een fikse collectie Hosta en Dames – Beelen onder andere zalmkleurige Homeria flaecida en de gele Homeria ochroleca en Chasmanthe fluribunda. Daarnaast zijn er nog veel inzendingen in de zaal met de vaste plant Heuchera, siergrassen, lelies, Rhodohypoxis en Campanulata. Kortom: een stampvolle keuringszaal met een enorme variatie een gewassen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.