Home

Nieuws

EU: innen schuld over grens moet makkelijker

Brussel – Bedrijven die geld tegoed hebben van een onderneming uit een andere EU-lidstaat moeten beslag kunnen leggen op de bankrekening van de debiteur, tot de rechter zich over de schuldvordering heeft uitgesproken.

De Europese Commissie heeft hiervoor maandag een voorstel gepresenteerd.

Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) wil dat het net zo makkelijk wordt schulden over de grens te innen als in eigen land. Volgens haar schrijven bedrijven in de EU jaarlijks zo’n 600 miljoen euro aan schulden af omdat ze opzien tegen een ingewikkelde juridische procedure in een ander land.

Het voorstel voor een Europees bevel tot conservatoir beslag op bankrekeningen moeten nog worden goedgekeurd door de EU-landen en het Europees Parlement.

Of registreer je om te kunnen reageren.