Home

Nieuws

EP steunt herinvoering diermeel

Straatsburg – Het Europees Parlement (EP) pleit voor het geleidelijk opnieuw toestaan van diermeel. Woensdag werd in Straatsburg een resolutie van de sociaal democraat Dagmar Roth-Behrendt hiertoe aangenomen.

Daarmee steunt het parlement een voorstel van de Europese Commissie, die al eerder pleitte voor de herintroductie van dierlijke eiwitten als voer voor niet-herkauwers. Dit zou nodig zijn vanwege een eiwittekort in de EU.

Wel stellen de parlementariërs een aantal voorwaarden. Zo moeten de eiwitten veilig zijn en mogen ze enkel worden gevoerd aan niet-planteneters. Ook moet het verbod op kannibalisme worden gehandhaafd en mogen alleen eiwitten worden gebruikt die ook geschikt zijn voor menselijke consumptie.

Staatssecretaris Henk Bleker is ook voorstander van het gebruik van diermeel. De linkse oppositie in de Tweede Kamer is daar echter mordicus op tegen. Dat geldt ook voor de PvdA, die in het Europees Parlement is aangesloten bij de groep van Roth-Behrendt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.