Home

Nieuws 253 x bekeken

Duitsers overschrijden norm ammoniakuitstoot

Hannover – Duitsland heeft in 2010 opnieuw de Europese norm voor ammoniak-emissie overschreden. Dat blijkt uit gegevens van het landbouwministerie van de deelstaat Nedersaksen.

Het ministerie van landbouw in Nedersaksen bereidt nu maatregelen voor waarmee in dit gebied wel wordt voldaan aan de richtlijn. De ammoniakuitstoot bedroeg 581 miljoen kilo, waarvan 553 miljoen kilo uit de landbouw. De richtlijn is hiermee met 6 procent overschreden.

Zonder maatregelen wordt de overschrijding waarschijnlijk nog omvangrijker omdat Brussel een verdere aanscherping in de maak heeft. Daarbij komt het plafond nog 20 procent lager te liggen, aldus het ministerie in Hannover.

Het landbouwministerie van Nedersaksen wil de aanpak van de emissie in Duitsland als koploper optreden. Het ministerie neemt hiervoor maatregelen zoals mestinjecteringsverplichtingen en afdekking van mestbassins. Naast Duitsland bleef in de EU ook Spanje achter bij de ammoniakrichtlijn.Of registreer je om te kunnen reageren.