Home

Nieuws 174 x bekeken

Duitsers klaar voor nieuwe 3-jarige promotiecampagnes voor groente en fruit

Berlijn - De Duitsers zetten de komende drie jaar twee promotieprogramma’s voor de consumptie van meer groente en fruit voort.

Het eerste programma blijft draaien onder de leus ’5 am Tag’ en beschikt over een budget van 1,2 miljoen euro waarvan de helft wordt betaald door Brussel. De uitvoering is in handen van de overheid, en wel de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE), maar met de medewerking van de georganiseerde voedingstuinbouw. Het andere programma is een informatiecampagne van ketenbeheerder QS met een budget van 1,5 miljoen euro, waarvan eveneens de helft uit de EU-schatkist wordt betaald. De campagne heeft tot doel het vertrouwen van de consument in de voedselveiligheid van verse groente en vers fruit te versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.