Home

Nieuws

Duitse dierenbescherming wil betere transportverordening

Berlijn – Per jaar ondergaan in Europa nog steeds 400 miljoen dieren een onbeschrijfelijk lijden op hun weg naar de slachterij als gevolg van de tot dusver uitblijvende verbetering van de transportverordening in de EU. Dat beweert de Duitse dierenbeschermingsfederatie Deutscher Tierschutzbund vandaag op de door de dierenbeschermers uitgeroepen Dag tegen Dierentransporten.

De organisatie dringt er bij de politici met klem op aan werk te maken van de verbetering van de verordening. ”Daar wachten we al vier jaar op,” stelt voorzitter Wolfgang Apel. De verbetering moet voorzien in beperking van de transportduur en de inrichting van de wagens. Denemarken en Zweden zijn qua dierentransportregelgeving het grote voorbeeld dat de EU als geheel volgens Apel dient te volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.