Home

Nieuws 191 x bekeken

Duitse consument kan online klachten indienen

Berlijn – De Duitse consument kan vanaf vandaag online klachten indienen over misleidende reclame over voedingsproducten.

Landbouwminister Ilse Aigner opent daarvoor vandaag een internetportaal onder het adres Lebensmittelklarheit.de. Het door het landbouwministerie gesteunde initiatief is afkomstig van de federatie van deelstaatsgewijs georganiseerde consumentenbonden, de Verbraucherzentrale Bundesverband.

De ingebrachte klachten en kritiek worden op de site gepubliceerd. Medewerkers van de consumentenorganisaties onderzoeken de kwesties en publiceren ook daarvan de resultaten. De voedingsindustrie is niet blij met deze aanpak, omdat het portaal zo gaat fungeren als een soort digitale schandpaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.