Home

Nieuws

Duitse aspergeteelt boekt record, aardbeienopbrengst op dieptepunt

Wiesbaden – De aspergeoogst in Duitsland heeft goed uitgepakt, in tegenstelling tot de aardbeienoogst. Dat meldt het Statistische Bundesamt.

De aspergeoogst profiteerde van de droge warmte en leverde per hectare een opbrengst op 5,5 ton. Dat is ten opzichte van de periode 2005-2010 een record. De beste oogst in die periode was in 2009 met 5,4 ton. Op basis van het areaal van 2010 (22.900 hectare) is het totale gestoken volume een kleine 126.000 ton.

De aardbeienteelt had te lijden onder de late nachtvorsten tijdens de bloesem in mei en de droogte in het voorjaar als geheel. Met een opbrengst van gemiddeld 10,8 ton per hectare over heel Duitsland is sprake van een daling van 6 procent ten opzichte van het gemiddelde van de jaren 2005/10. Alleen in 2004 was de opbrengst nog geringer. De totale oogst is nog onduidelijk omdat een actuele inventarisatie van het areaal pas in oktober beschikbaar komt. Maar uitgaande van het areaal van vorig jaar (13.400 hectare) zou het gaan om krap 145.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.