Home

Nieuws

'Droogtevergoeding' voor groot deel Frankrijk

Parijs – Het Franse ministerie van landbouw heeft 41 (van de 95) departementen aangewezen als droogtegebied met een ‘agrarische calamiteit’. Dat betekent dat boeren in die gebieden in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding van de door de droogte geleden schade. De boeren kunnen, aldus het ministerie, nu een aanvraag indienen waarover dan voor 15 september beslist zal worden.

De commissie die de regeling voor agrarische calamiteiten beheert, is deze en volgende maand al bijeen geroepen om de aanvragen te beoordelen. Tegelijkertijd heeft het ministerie voor milieu meegedeeld dat in 71 departementen nog altijd beperkingen op het waterverbruik gelden. Na de regen van de afgelopen weken zijn de beperkingen echter in veel gevallen minder strikt dan een maand geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.