Home

Nieuws

Delphinium zomerbloem van de maand

Zoetermeer – Delphinium is zomerbloem van de maand juli. Ten behoeve van de campagne PurE summer flowers is een jaarkalender opgesteld, waarbij elke maand een andere zomerbloem centraal staat.

Deze kalender biedt exporteurs, groothandel en bloemisten inspiratie voor activiteiten richting hun klanten en de consument. Delphinium is de zomerbloem van de maand juli. De zomerse bloem is van juni tot en met oktober volop verkrijgbaar op de marktplaatsen van FloraHolland. Delphinium kent 100 cultivars. In 2010 zijn er 5 nieuwe soorten geïntroduceerd. In Nederland zijn er 75 Delphiniumkwekers en jaarlijks worden 8,6 miljoen stelen verhandeld op de Nederlandse veiling.

Het promotieproject PurE summer flowers wordt gesteund door Nederlandse en importkwekers, Nederlandse veredelaars, FloraHolland en Bloemenbureau Holland. Het project is gericht op de bloemist en consument, waarbij het ambacht centraal staat. Om het zomerbloementhema op zoveel mogelijk plaatsen uit te dragen worden exporteurs, groothandelaren en bloemisten geactiveerd via www.MyMarketingShop.org. Hier zijn foto’s beschikbaar van de producten en de kleurthema’s, waarmee de exporteur, groothandel en bloemist zijn eigen promotiemateriaal kan maken.

Daarnaast zijn banieren te koop in zeven kleuren bij de klantenservice van FloraHolland voor43 euro per stuk. Hier is tevens het PurE summer flowers inspiratieboek te koop 10 euro bij een minimale afname van 15 stuks.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.