Home

Nieuws

Danish Crown met vleesprijs weer boven Duits niveau

Randers - Danish Crown handhaaft voor de zesde achtereenvolgende week de vleesprijs op de Deense thuismarkt op 1,38 euro per kilo exclusief nabetaling.

Ook de slachtzeugenprijs wordt gehandhaafd, in dit geval op 90 cent per kilo. Het Deense concern meldt in zijn wekelijkse marktbericht in Europa een stabiel prijsniveau voor alle uitsnijdingen behalve voor verse hammen en kammen. Voor deze producten staan de prijzen onder druk. De Britse baconmarkt ontwikkelt zich voorts goed met een onveranderd prijsniveau. Buiten Europa is de vraag in China eveneens goed, terwijl de handel op de overige derde markten een stabiel verloop laat zien. De Duitse varkenshouderijorganisatie ISN noteert de Deense vleesprijs op 1,516 euro per kilo. Het verschil met de door Danish Crown gemelde prijs zit hem in de correctie die de ISN toepast ten aanzien van kortingen/toeslagen en diverse andere factoren, zoals spiervleesaandeel. Uitgaande van ISN’s berekeningen is de Deense notering inmiddels weer hoger dan de Duitse.

Of registreer je om te kunnen reageren.