Home

Nieuws 310 x bekeken

Dahlia in opmars

Lisse - Alhoewel de zomer ver van ons bed lijkt, manifesteren de zomerbloeiende bloembollen en -knollen zich redelijk tot goed.

Ook in de keuringszaal bij de CNB in Lisse, waar deze week onder andere een inzending dahlia’s wordt geshowd die als de opmars van de bloei van dit product in huis, maar vooral de tuin, kan gelden. Hisko Flower showt enkele zeer aantrekkelijk cultivars, waaronder de blauw/paarse Dahlia ‘Blue Bell’. Een mooie bloemvorm en een hardnekkig volhoudende bloei. Mooi rond is de bloemvorm van de rode decoratieve Dahlia ‘Red Cap’, diep oranje D. ‘Vrouwe Jacoba’ en helder oranje D. ‘Sylvia’, mooi de bolvorm van de gele D.’Golden Scepter’ en diep paars de kleine bolvormige D. ‘Rocco’.

Dahlia wordt ook ingezet als snijbloem, waarvoor een redelijke markt bestaat. De prijzen liggen op dit moment echter vier cent lager dan vorige week, maar wel vijf cent hoger dan vorig jaar. Goede prijzen op de bloemenveilingen werden maandag geklokt voor Crocosmia die voor gemiddeld € 0,19 per steel van de hand ging. Kwekerij Davelaar showt in de keuringszaal enkele cultivars van dit product. Waaronder de bekende rode Cr ‘Lucifer’ de goudgele Cr. ‘Suzanne’ en het resultaat van een kruising tussen Cr. ‘Culzeam Pink’ x Cr. ‘J. Hogan’. Een tweekleurge bloem (rood/geel) is de uitkomst. J. en P. Snoek toont nieuwe cultivars van een forse Eucomis onder nummer 04-A-13 en Dames & Beelen Chasmanthe in diverse kleuren.

Cees Breed heeft deze week weer een gevarieerde inzending, met onder andere mooie Lilium specie ‘Lady Alice’, Eucomis bicolor, de trompetlelie ‘Vico Queen’, Allium tuberosum en de dieprode Begonia ‘Zwitserland. Daarnaast is er nog een hele collectie Hosta van Heemskerk Vaste Planten te bewonderen, alsmede Triteleia in diverse kleuren van Boltha en Flower Power en Lelies van W. Th. Langelaan, waaronder de prachtig roze Lilium ‘Maryland’ met enorme bloemen, de gele L. ‘Palmira’ en de witte L. ‘Santander’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.