Home

Nieuws

DBV bang voor toenemend geweld tegen stalbouw

Berlijn – Bauernverband (DBV) en de Duitse pluimveehouderijfederatie ZDG eisen naar aanleiding van een vermoedelijke brandaanslag op een vleeskuikenstal in het oosten van Nedersaksen dat zowel de politiek als dierenbeschermingsorganisaties zich ”eenduidig distantiëren van criminele daden tegen veehouderijhuisvestingsvoorzieningen”.

DBV en ZDG nemen een toenemend onzakelijke discussie waar over het onderwerp veehouderij. De brand in de stal in de regio Peine in Nedersaksen vond afgelopen weekend plaats. De stal was net gebouwd maar nog niet in gebruik genomen en was volgens DBV en ZDG tijdens het bouwproces onderwerp van ’massieve protesten in de dierenbeschermingsscene’. Zij wijzen er daarbij op dat vorig jaar een vleeskuikenstal bij Hamburg in brand is gestoken door activisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.