Home

Nieuws

Computer steeds vaker vervanger proefdier

Steeds vaker worden computermodellen ingezet om levende proefdieren te sparen.

CT- en MRI-scans kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om het ziekteverloop in dieren te onderzoeken, volgens François Lassailly, een bioloog uit Engeland.

Hierbij worden beelden van levende dieren achter elkaar gezet en hoeven minder levende proefdieren worden opgeofferd. Door het gebruik van scans kunnen ook verschillende biomarkers tegelijk worden onderzocht.

De computerscans bieden ook mogelijkheden voor tuberculose-onderzoek. Door beelden van levende dieren te verzamelen en te delen met CT- en MRI-beelden van weefsel kan de ziekte worden nagebootst en beter worden ingeschat hoe de ziekte zich manifesteert in het lichaam.

Of registreer je om te kunnen reageren.