Home

Nieuws

Ciolos: markt groente herstelt na Ehec-crisis

Brussel – De Europese markten voor groenten herstellen zich. Dat concludeert Eurocommissaris Dacian Ciolos tijdens de Europese landbouwraad.

”Het consumentenvertrouwen trekt aan, nu de oorzaak van de crisis bekend is”, aldus Ciolos. Hij constateert dat niet alleen de vraag naar producten weer aantrekt, maar dat ook de prijzen voor groenten en fruit weer aantrekken.

De Europese Commissie meldt dat de gemiddelde prijs voor komkommers, courgettes en paprika’s in de eerste week van juli herstelden naar het gemiddelde prijsniveau in juli van de voorgaande drie jaren. ”De prijzen voor tomaten en sla blijven teleurstellend”, aldus de commissie. De hoeveelheid product die op de markt komt, wordt langzaam weer het normale niveau. Eerder was de productie als gevolg van het warme weer aanzienlijk hoger dan normaal.

Gisteren lanceerde de Europese Commissie een publiekscampagne voor de consumptie van groente en fruit. Onderdeel hiervan zijn advertenties in grote dagbladen in alle lidstaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.