Home

Nieuws 486 x bekeken

China trekt stevig aan de varkens

Doetinchem - China importeerde in de eerste vijf maanden al veel meer varkensvlees dan een jaar eerder.

Maar daar blijft het niet bij, blijkt uit onderzoek van Boerderij. Volgens verschillende grote slachtconcerns is China na mei juist steeds harder aan vlees gaan trekken. Zo meldt Danish Crown dat niet langer alleen maar bijproducten als poten, oren, snuiten en darmen naar China gaan. Het land neemt nu bij Danish Crown ook vers vlees af. "Nog niet zoveel als bijproducten, maar het is nu al wel de derde vleesmarkt voor ons en de afzet stijgt snel", antwoordt hoofd communicatie Anne Vilmoes desgevraagd.

Andere slachterijen willen uit concurrentieoverwegingen geen concrete getallen noemen. Ze bevestigen wel dat ze China beleveren, ook al hebben ze daar formeel geen toestemming voor. De export loopt dan via vrijstaat Hong Kong.

China importeerde volgens EU-cijfers tot mei 102.934 ton, 47 procent meer dan een jaar eerder. Hong Kong importeerde 200.306 ton, een toename met 15 procent.

Lees meer in Boerderij van 26 juli 2011

Of registreer je om te kunnen reageren.