Home

Nieuws 297 x bekeken 2 reacties

Celstraf en verbod geëist op veehouderij in Someren

’s-Hertogenbosch – Het Openbaar ministerie vindt dat 48-jarige veehouder uit Someren geen dieren meer mag houden. Hij moet van officier van Justitie Marieke Schenk bovendien twee jaar de gevangenis is, waarvan zes maand voorwaardelijk.De veehouder moest zich maandag verantwoorden voor de meervoudig economische kamer van de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast eiste het OM maandag voor de rechtbank in Den Bosch 24 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk tegen de voormalige veehouder.

De veehouder werd in mei 2009 aangehouden. Op zijn bedrijf werden honderden – mogelijk 250 – kadavers van begraven runderen aangetroffen. Volgens justitie is het niet denkbeeldig dat de dieren aan een besmettelijke ziekte zijn overleden. Op het bedrijf was sprake van verwaarlozing van de gehouden dieren.

De boer ging later dat jaar opnieuw in de fout, terwijl er op dat moment extra toezicht op hem en zijn bedrijf plaats had. Naast overtreding van de dierenwelzijnsregels, maakte de veehouder zich volgens het OM ook schuldig aan fraude met oormerken en hield hij zich niet aan de milieuregels. Het erf was voorzien van een laag gier of mest, aldus de tenlastelegging.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Aspergeteelster Jose Jansen komt ook uit Someren. Mooie verzameling daar.

  • no-profile-image

    Die extra toezichthouders hebben willens en wetens dit laten gebeuren,Zijn daar door de HOOFDSCHULDIGE van deze ellende.vind je niet MOZES, Over het algemeen een hard werkend
    volk, dat zulke onsmakelijke opmerkingen niet verdiend. MOZES.

Of registreer je om te kunnen reageren.