Home

Nieuws

Case New Holland verkoopt fors meer landbouwmachines

Burr Ridge – Case New Holland (CNH) heeft in het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 320 miljoen dollar (221 miljoen euro), 122 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf profiteert van relatief hoge prijzen voor agrarische producten. Boeren durven daardoor weer te investeren.

De omzet steeg 24 procent tot 4,9 miljard dollar (3,4 miljard euro). Het grootste deel van de omzet (2,7 miljard euro) komt op het conto van de divisie die agrarische machines en gereedschappen maakt. Het overige deel bestaat uit de verkopen van machines voor de bouwsector.

De resultaten zijn veel beter dan beursanalisten hadden verwacht. Ze lieten het aandeel in de eerste uren met 10 procent in waarde stijgen.

Volgens CNH blijven de gestegen kosten voor kunstmest, zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen achter bij de stijging van gewasprijzen. Het bedrijf verwacht dat over het hele jaar de omzet 15 tot 20 procent hoger zal liggen dan in 2010, bij een brutowinstmarge van 13 procent. De resultaten zijn in lijn met dat van het Italiaanse moederconcern Fiat.

Het aantal verkochte machines is op jaarbasis met 13 procent gestegen. De afzet van trekkers steeg 13 procent terwijl het aantal verkochte combines 17 procent hoger lag. In de EU en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten verkocht CNH 30 procent meer trekkers en ook 30 procent meer combines.

In Noord-Amerika daalde het aantal verkochte trekkers met 3 procent al nam de vraag naar de zwaarste trekkers toe. Het aantal verkochte combines daalde 13 procent. In de VS loopt de verkoop over de eerste zes maanden nu 7 procent voor op vorig jaar. In Latijns-Amerika, voor CNH vooral Brazilië, verkocht CNH 5 procent minder trekkers maar 58 procent meer machines.

In Azië verkocht CNH 15 procent meer trekkers en een zelfde aantal combines als een jaar geleden.
CNH staat om belastingtechnische redenen officieel als NV in Nederland geregistreerd, maar wordt geleid vanuit Illinois in de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.