Home

Nieuws

CSM heeft last van hogere grondstofprijzen

Diemen – CSM verwacht dat de nettomarge dit jaar daalt door hogere grondstofkosten. De producent van bakkerijproducten en ingrediënten stelt dat hogere prijzen voor grondstoffen het bedrijf tenminste 200 en waarschijnlijk 240 miljoen euro meer kosten dan een jaar eerder. Dat maakt CSM bekend in een update voor beurshandelaren.

CSM verwacht dat de omzet in het komende halfjaar nog zal blijven stijgen, maar dat de winst niet verder komt dan 80 miljoen euro, vergelijkbaar met een jaar eerder. De stijging van grondstofprijzen zijn nu volgens CSM doorgevoerd. In het laatste kwartaal verkocht CSM een kleiner volume doordat het prijzen van producten verhoogde.

De markt raakt nu gewend aan de gestegen prijzen, wat zou moeten leiden tot geleidelijk herstel van verkoopvolumes. CSM heeft geen indicaties dat de concurrentiepositie is verzwakt, noch bij Bakery Supplies noch bij Purac. De bedrijfsonderdelen blijven zich in de tweede helft van 2011 richten op volumegroei, kostenverlagingen en het realiseren van een reeks besparingen.

CSM stelt financieel sterk genoeg te staan te kunnen blijven groeien, het zij door investeringen in de productiviteit of door overnames.

CSM is wereldmarktleider in de productie van melkzuur en afgeleiden daarvan.

Of registreer je om te kunnen reageren.