Home

Nieuws 332 x bekeken

CNB sponsort bloembollen bij hoofdingang Floriade

Lisse – De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) heeft een overeenkomst gesloten met de Floriade 2012 in Venlo waarin is vastgelegd dat de bloembollenbemiddelaar een grote diversiteit aan bloembollen en knollen beschikbaar stelt bij de hoofdingang van de Floriade.

Gedurende zes maanden zullen 60 grote 'Elho' potten, met elk 80 centimeter doorsnee, beplant worden met bloembollen, gecombineerd met eenjarigen. In het voorjaar worden de potten gevuld met onder andere Crocus, narcis, tulp, Muscari en hyacint. Vanaf eind mei zal de voorjaarsbeplanting ruimte maken voor de zomerbeplanting met onder andere, producten als Zantedeschia, potlelie, Begonia, Dahlia en uiteraard bijzondere bolgewassen.

Volgens het voorlopige beplantingsschema zullen de potten om de paar weken vervangen worden met verse producten. Leonieke Heldens, van het ontwerpteam van de Floriade heeft de Floriade Street als de plek uitgekozen voor deze eyecatchers. Iedere bezoeker zal direct vanaf de entree, via de loopbrug en tot aan de Villa Flora kunnen genieten van de bolbloemen.

De Floriade is volgend jaar geopend van 5 april tot en met 7 oktober.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.