Home

Nieuws

Britten vinden salmonella in Spaanse eieren

Londen - De Britse Health Protection Agency (HPA) heeft vastgesteld dat in verschillende delen van Engeland meer dan honderd mensen ziek zijn geworden door een salmonella-besmetting van Spaanse eieren.

De Britten hebben eind vorige week een waarschuwing uitgedaan via het Europese Rapid Alert System.

Volgens de Britse HPA is de besmetting terug te voeren op één bedrijf in Spanje. De Britse voedselveiligheidsorganisatie FSA heeft de Spaanse autoriteiten geïnformeerd en er zijn inmiddels maatregelen op het bedrijf genomen. De complete leghennenstal is geruimd en wordt schoon gemaakt. Eieren - voor zover nog op de markt - worden terug gehaald. Sinds eind juni zijn geen besmette eieren meer van het betrokken bedrijf uitgevoerd naar Engeland.

De besmette eieren veroorzaken Salmonella Enteritidis PT 14b. De ziektegevallen deden zich voor in Engeland en Wales. Ziekteverschijnselen zijn buikpijn, diarree, hoofdpijn, misselijkheid en koorts.
De HPA denkt dat de uitbraak onder controle is, maar houdt de vinger aan de pols.


Of registreer je om te kunnen reageren.