Home

Nieuws 191 x bekeken

Britten stellen advies over kiemgroenten bij

Londen – De Britse voedselveiligheidsdienst Food Standards Agency heeft haar advies over kiemgroenten bijgesteld.

De FSA stelt nu dat consumenten de aanbevelingen op de verpakkingen van de groente moeten volgen. Als daar op staat dat de groente rauw gegeten kan worden, dan kan dat inderdaad. Voor kiemgroenten waar dat niet op staat, geldt nog steeds het advies dat ze grondig doorgekookt moeten worden.

De FSA heeft het advies om alle kiemgroenten te koken versoepeld naar aanleiding van recente ontwikkelingen in het onderzoek rond de E.coli-uitbraken in Duitsland en Frankrijk. De dienst stelt daarnaast dat horeca- en voedingsbedrijven hun kiemgroenten uitsluitend moeten betrekken van leveranciers met erkende voedselveiligheids- en kwaliteitssystemen.

De dienst deelt verder mee dat geen E.coli is aangetroffen op de monsters van een Britse leverancier die als bron van de Franse uitbraak is aangemerkt. Bovendien laat de FSA weten dat in Groot-Brittannië zelf geen enkel geval van E.coli is gemeld dat in verband staat met de Franse uitbraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.