Home

Nieuws 243 x bekeken

Britten rollen illegale handel in diergeneesmiddelen op

Londen – Opsporingsambtenaren van het Britse plattelandsministerie Defra hebben een omvangrijke illegale handel in diergeneesmiddelen opgerold. De hoofddaders, een echtpaar dat afwisselend in Frankrijk en in Engeland woont, is veroordeeld tot resp 28 en 24 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Het tweetal verhandelde een reeks veterinaire geneesmiddelen via websites en telefonisch vanuit magazijnen in Frankrijk en later in België naar zeker 4.000 Britse afnemers. Daaronder bevonden zich ook boeren en enkele tussenhandelaren, waarvan er elf eveneens werden veroordeeld wegens het doorverhandelen van de producten. Met de activiteiten werd tussen januari 2004 en mei 2007 een omzet gedraaid van meer dan 6,3 miljoen euro. Het Britse ministerie begon met het onderzoek nadat voortdurend kleine partijen illegale geneesmiddelen werden ontdekt die tot één en dezelfde bron waren terug te voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.