Home

Nieuws

Britten eten minder lamsvlees

Londen – De Britse consumptie van lamsvlees is in het jaar tot half mei met bijna veertien procent gedaald naar 66.900 ton. Door hogere prijzen bleef de daling in waarde uitgedrukt beperkt tot 4,3 procent met een totaal bedrag van ruim 600.000 euro.

Bij varkensvlees is de tendens net andersom, zo blijkt uit een kwartaaloverzicht van het varkensschap BPEX. Hier komt de toename van de omzet in volume gerekend uit op ruim twee procent naar 174.675 ton maar vertoonden de verkopen in waarde gemeten een lichte daling met 0,3 procent naar 920.000 euro. Dat komt volgens het schap vooral door aanhoudende aanbiedingen waardoor de vleesprijzen onder druk blijven staan. Bij deze cijfers gaat het uitsluitend om vers vlees en niet om diepvries of vleesproducten zoals bacon of ham. Verreweg de belangrijkste vleescategorie is kip waarvan de Britten in deze periode 405.300 ton verorberden, een toename met slechts 0,4 procent op jaarbasis. Ook hier zorgden hogere verkoopprijzen voor een sterkere groei in de geldomzet, namelijk met 5,2 procent naar ruim 1,835 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.