Home

Nieuws 174 x bekeken

Britse slachtersbond boos over Nederlands verbod

Londen – De Britse associatie van slachthuizen waar onverdoofd wordt gewerkt is verontwaardigd over het Nederlandse verbod op onverdoofd slachten. De organisatie stelt dat het verbod in ons land is gebaseerd op politieke overwegingen en emoties.

Volgens de ANSA, de Association of Non-Stun Abattoirs, is er voldoende wetenschappelijk bewijs dat shechita- en halal ’tot de meest menselijke slachtmethoden behoren’. De ANSA zet ook vraagtekens bij de stelling dat het verdoven van dieren voor de slacht het lijden vermindert en roept alle betrokkenen op ’om eerst naar de bewijzen te kijken voordat voortijdige conclusies worden getrokken.’

Woordvoerder Mohammed Saleem spreekt van een ’stap terug die in strijd is met artikel 9 van het Europese Verdrag voor de Mensenrechten die alle burgers vrijheid van meningsuiting, geweten en geloof verzekert.’ ’’Dit druist in tegen alle ideeën over democratie, tolerantie en vrijheid van rechten.” Volgens ANSA stuurt het Nederlandse besluit ’een volstrekt verkeerde boodschap over Europa de wereld, en vooral de Moslimwereld, in. ’’In een tijd van wereldwijde onrust en vertroebelde relaties tussen het westen en moslims is dit een gevaarlijke stap die een terugslag kan veroorzaken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.