Home

Nieuws 193 x bekeken

Bio-ethanol bedreigt Amerikaanse kip

Washington – De Amerikaanse pluimveehouderij heeft te lijden onder de stijgende maisprijzen, veroorzaakt door de grootschalige bio-ethanolproductie in het land.

Bedrijven moeten door de hoge voerprijzen werknemers ontslaan en kunnen de uitstaande rekeningen niet meer betalen. Kippenslachterijen draaien kortere en minder rondes, waardoor minder kippen in de supermarkten liggen.

De crisis voor Amerikaanse pluimveehouders is nu op een hoogtepunt nadat de Amerikaanse overheid de ’Renewable Fuels Standard’ heeft ingevoerd. Dit betekent dat 40 procent van de totale maisopbrengst van 2011 van traditionele bronnen (veevoer) voor bio-ethanol wordt ingezet. Het doel van de Amerikanen is om dit jaar 47.7 miljard liter bio-ethanol te produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.