Home

Nieuws 183 x bekeken

Bezwaar actiegroepen tegen ontpoldering ongegrond

Den Haag – De bezwaren van actiegroepen Stichting Red Onze Polders en Waterdunen Nee tegen het inpassings- en exploitatieplan van Waterdunen is ongegrond. Dat oordeelt de Raad van State.

Volgens de Raad van State is Waterdunen Nee geen direct belanghebbende bij het ontpolderingsplan voor de aanleg van natuur. De actiegroep bezit geen grond in het gebied en heeft geen officiële status in het gebied Waterdunen. Daarom is hun bezwaar niet gegrond. Het bezwaar van Red Onze Polders is ook niet gegrond, omdat ze niet samen met Waterdunen één stichting vormt.

De belangenorganisaties hoopten dat gezondheidsrisico’s en grondverzilting zouden worden meegewogen door hun bezwaren tegen de ontpolderingsplannen.

Recent werd bij een kortgeding van ZLTO tegen het ministerie van Sociale Zaken over tewerkstellingsvergunningen een vergelijkbare uitspraak gedaan. Ook hier werd ZLTO ongegrond verklaard omdat ze zelf geen tewerkstellingsvergunningen aanvraagt.

Of registreer je om te kunnen reageren.