Home

Nieuws

Beursprijs vleesvarken daalt 4 cent

Utrecht - De beursprijs van geslachte varkens daalt met 4 cent naar € 1,48 per kilo. De beursprijs van levende varkens is met 3 cent verlaagd naar € 1,18 per kilo.

De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften fur Vieh und Fleish verlaagde haar prijs met 7 cent per kilo, nadat de prijs vorige week nog onveranderd werd gehouden. De NVV producenten referentieprijs voor komende week is in navolging daarvan 7 cent lager vastgesteld op € 1,52 per kilo geslacht gewicht. Voor levende varkens komt de NVV uit op een prijsverlaging van 5 cent per kilo.

De Duitse slachterijen verlaagden hun varkensprijs vorige week al met 4 cent, maar doen dat nu nog een keer. Tönnies verlaagt met 3 cent en Vion met 4 cent. Dat levert noteringen op van € 1,52 bij Vion en € 1,53 bij Tonnies.

Voor biggen is de beursprijs met 1 euro gedaald naar € 30,50 per stuk. De NVV-biggenprijs is met 2 euro gedaald naar 35 euro per big van 25 kilo. "De biggenmarkt blijft onveranderd moeizaam. Vooral de losse koppels zetten veel druk op de markt. Veel vleesvarkenshouders zijn afwachtend met opleggen in verband met de slechte rendementen", verklaart de NVV.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.