Home

Nieuws 307 x bekeken

'Belgische havens verliezen door Nederland'

Brussel - De Belgische havens hebben in 2010 flink wat marktaandeel verloren, terwijl de Nederlandse havens groeiden.

Dat komt mede doordat de Nederlandse havens profiteren van de Belgische wegeninfrastructuur. "Vlaanderen ondersteunt zo het Hollandse mercantilisme, terwijl het zijn eigen logistiek positie verzwakt.'' De Belgische transporteconoom Evrard Claessens heeft dat zaterdag gezegd in enkele Vlaamse media.

Volgens de krant De Morgen is er in Belgische havenkringen kritiek op de handelssamenwerking die premier Mark Rutte en de Vlaamse minister-president Kris Peeters eerder deze week aankondigden. Als Nederland en Vlaanderen samen hun havens promoten in het buitenland, zal de concurrentie snel de kop opsteken, aldus een woordvoerder van de Gentse haven. "Zodra je een vis kunt vangen, is het uiteraard ieder voor zich.''

Of registreer je om te kunnen reageren.