Home

Nieuws

België verwacht geen grote stijging appelproductie

Sint Truiden – De Belgische fruitsector verwacht het komende oogstseizoen een Jonagoldoogst die vergelijkbaar is met die van vorig jaar. De groei van 2 procent steekt af bij de groeiverwachting van Nederland waar 39 procent meer Jonagold geoogst wordt.

Het volume van 139.000 ton in Nederland is nog wel veel kleiner dan het Belgische waar bijna 200.000 Jonagold en Jonagored verwacht wordt.

Een woordvoerder van de Belgische Fruittelersorganisatie BFO zegt dat België afkoerst op een heel normale oogst. Het verschil in groei van de oogst kan de bond niet verklaren.

Nederland had in 2010 een uitzonderlijk kleine appeloogst door koude tijdens de bloeiperiode. De groei in Nederland dit jaar betekent een herstel. De oogst van 418.000 ton appels is wel groter dan het jaar 2009.

België verwacht ook een groei van 8 procent voor de perenproductie. Dat ligt in lijn met Nederland. België voorziet een productie van ruim 276.000 ton Conference, tegen 240.000 ton Conference in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.