Home

Nieuws

Belg laat scepsis over transgeen product varen

Brussel – De Belgische consument laat zijn scepsis over transgene voedingsproducten varen. Ongeveer 80 procent van de Belgen is bereid transgene producten te kopen, soms zelfs tegen een hogere prijs dan de gangbare producten.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het onderzoeks- en informatiecentrum van de verbruikersorganisaties (OIVO) heeft laten doen. Uit het onderzoek blijkt dat Franstalige Belgen meer principiële bezwaren hebben tegen transgene producten dan de Vlamingen.

Ongeveer één op de vijf Belgen is bereid meer te betalen voor genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen, als er voordelen zijn op het gebied van gezondheid, milieu of als de boer er meer aan verdient.

Ongeveer vier op tien Belgische consumenten wil dat voedingsmiddelen met genetische gemodificeerde grondstoffen herkenbaar zijn door middel van een logo.

Of registreer je om te kunnen reageren.