Home

Nieuws 207 x bekeken

Belang MVO groeit bij VanDrie Group

Mijdrecht – Maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt een steeds belangrijke rol bij kalfsvleesproducent VanDrie Group.

In een nieuw rapport Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) geeft de VanDrie Group een overzicht waar in 2010 aan gewerkt is. Het bedrijf heeft hiervoor vijf speerpunten geformuleerd: voedselveiligheid, dierenwelzijn, aandacht voor medewerkers, aandacht voor ketenpartners en omgeving en cradle to cradle.

Op het gebied van dierenwelzjin werkt de VanDrie Group onder andere aan het verder terugdringen van het antibioticagebruik in de komende paar jaar. Dit gebeurt door het verbeteren van de weerstand bij jonge kalveren, bevorderen van betere diagnostische tools en door de inzet van vaccins tegen longaandoeningen. Ook koopt de VanDrie Group sinds augustus 2010 geen nuchtere kalveren onder de 36 kilo meer aan. Volgens de organisatie zijn kalveren onder de 36 kilo minder vitaal en zorgen ze voor een hoger antibioticagebruik.

De VanDrie Group zal zich de komende drie to vijf jaar nog sterker focussen op het efficiënter inzetten van grondstoffen en het optimaal inzetten van rest- en bijproducten. In het kader van de beperkte beschikbaarheid van eiwitten wordt ingezet op onderzoek naar nieuwe bronnen voor eiwit en vetten voor diervoeding, zonder te concurren met eiwitbronnen voor humane consumptie.

Binnen het speerpunt ’aandacht voor ketenpartners’ is vorig jaar gewerkt aan het tegengaan van voedselverspilling samen met een aantal partijen in Frankrijk. Er is fors geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor het verpakken van kalfsvlees. Hierdoor kunnen afnemers efficiënter omgaan met voorraden.

Of registreer je om te kunnen reageren.