Home

Nieuws

Bedrijven geruimd na vondst besmet voer in Oekraïne

Kiev – Rond de 25.000 kalkoenen op aan aantal boerderijen in Oekraïne zijn geruimd nadat ze besmet voer hebben gegeten.

Volgens het ministerie van landbouw in Oekraïne had het voer dat gebruikt was een zeer hoge concentratie van een aantal giftige stoffen. Het is nog niet bekend welke. Het voer is geproduceerd in een voerfabriek in de Kharkiv-regio, dat voer levert aan een groot aantal bedrijven in Oekraïne.
Het is nog niet duidelijk of er meer bedrijven problemen met het pluimvee hebben gekregen door het voer. De veterinaire dienst is dit aan het onderzoeken.

De schuld wordt niet enkel gezocht bij de werknemers van de voerfabriek maar ook bij de werknemers van de pluimveebedrijven. Volgens experts zijn de toxinen in het voer gekomen door slecht en verkeerd opslag van het voer.

Er is niet een direct volksgezondheidsgevaar, maar toch zijn alle kalkoenen uit voorzorg geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.