Home

Nieuws

Bazen slordig met jeugd tijdens vakantiewerk

Den Haag – Werkgevers gaan vaak slordig om met regels voor kinderen en jongeren met een vakantiebaantje.

Dat blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie, waarbij vorig jaar ruim 700 inspecties werden verricht in de land- en tuinbouw, de horeca en bij supermarkten.

In de land- en tuinbouw bleek de helft van de bazen in de fout te gaan, vooral door kinderen met gewassen te laten werken die korter dan twee weken daarvoor waren behandeld met gewasbeschermingsmiddelen. In de horeca bleek 60 procent van de ondernemers zich niet te houden aan regels voor werk- en rusttijden voor jongeren.

Tijdens de controles werd twee keer het werk stilgelegd wegens acuut gevaar voor medewerkers. In totaal werden 55 boetes en 661 waarschuwingen uitgedeeld. Dit jaar besteedt de Arbeidsinspectie in voorlichting extra aandacht aan de regels over werken met jongeren onder de 18 jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.