Home

Nieuws 399 x bekeken

Bayer schikt in zaak over transgene rijst

San Francisco - Een dochteronderneming van chemieconcern Bayer betaalt Amerikaanse rijstboeren tot 750 miljoen dollar (ongeveer 516 miljoen euro) om aantijgingen over het besmetten van de rijstoogst af te kopen.

Dat hebben Bayer en advocaten van klagers gezamenlijk bekendgemaakt.

Bayer had claims van boeren uit verschillende gebieden in de VS aan zijn broek nadat genetisch gemodificeerde rijst (bestand tegen het onkruidbestrijder glyfosaat), ontwikkeld door een dochter van Bayer, in augustus 2006 in de voedselketen terecht was gekomen.

De gemodificeerde rijst was niet goedgekeurd voor commercieel gebruik. Toen die in de keten terechtkwam, leidde dat tot een importverbod voor Amerikaanse rijst in Japan en Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.