Home

Nieuws

Bayer CropScience ziet winst fors stijgen

Leverkusen – Bayer CropScience heeft het tweede kwartaal een omzet geboekt van 1,9 miljard euro, 3,1 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De brutowinst steeg met 24 procent tot 471 miljoen euro. Bayer CropScience wist de sterkste groei te realiseren met zaaigoed en zaadverzorgingsproducten. Volgens bestuursvoorzitter Marijn Dekkers profiteert de divisie van chemiereus Bayer van hoge prijzen voor agrarische grondstoffen als graan en soja. Boeren hebben volgens Dekkers meer kapitaal voorhanden om te investeren in productiemiddelen. Bovendien verliep het groeiseizoen op het Noordelijk Halfrond net als vorig jaar goed.

Bayer CropScience zag de omzet in Noord-Amerika toenemen met 19,2 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat de Duitse onderneming vorig jaar een opvallend slecht tweede kwartaal meemaakte. In Noord-Amerika vallen de goede verkopen van koolzaadzaad op.

In Europa, nog steeds de belangrijkste verkoopregio, realiseerde Bayer CropScience een groei van 6,4 procent. De omzet in Azië steeg 3,7 procent, vooral door de afzet van katoen en rijstzaad. Elders, in de praktijk vooral Latijns-Amerika, werd 4,5 procent groei gerealiseerd. De meeste groei komt op het conto van de afdeling BioScience, dat met name zaaigoed produceert.

De afdeling die gewasbeschermingsmiddelen produceert profiteerde van een goede vraag naar zaadverzorgingsmiddelen en fungiciden. De omzet van deze producten steeg respectievelijk 16,5 en 13,8 procent. De omzet gerealiseerd met herbiciden steeg 9 procent. De insecticiden-omzet steeg daarentegen met maar 2,3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.