Home

Nieuws 427 x bekeken

Bauernverband waarschuwt voor twijfel aan euro

Koblenz – Het Bauernverband eist van de regering in Berlijn een duidelijke koers pro euro. ”De euro mag niet in twijfel worden getrokken,” waarschuwt voorzitter Gerd Sonnleitner van de boerenfederatie op de Bauerntag in Koblenz.

Zonder de gemeenschappelijke Europese valuta zou volgens de topman vooral Duitsland voortdurend onder druk staan om te revalueren. ”Geen bedrijfstak heeft in vroegere jaren zo erg onder de valutaturbulenties in de EU geleden als de Duitse landbouw,” herinnert Sonnleitner zich.

”Turbulenties van de jaren ’70 en laatstelijk begin jaren ’90 wensen we niet terug.” Wel wijst het Bauernverband een ’Schulden-Unie’ strikt af. ”Daarom moet een eerlijk begrotingsbeleid en een duurzame politiek van groei in de hele eurozone worden doorgezet.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.