Home

Nieuws

'BASF Plant Science overweegt vertrek uit Duitsland'

Ludwigshafen – BASF overweegt zijn plantenbiotechnologische researchactiviteiten (BASF Plant Science) uit Duitsland te verplaatsen naar de USA of een ander land buiten Europa.

Dat zeggen anonieme bronnen van het bedrijf tegen het persbureau Bloomberg. Reden zou de politieke en maatschappelijke tegenstand zijn tegen de toepassing van transgene gewassen in Europa en met name ook het Duitse thuisland.

BASF Plant Science stelt in een commentaar tegen hetzelfde bureau dat ’het nog te vroeg’ is om iets te zeggen over de toekomst van het bedoelde onderzoek. Dit is geconcentreerd in Limburgerhof bij Ludwigshafen, het hoofdkwartier van de chemiereus in Rijnland-Palts. In deze deelstaat boekten Bündis90/die Grünen eind maart een forse verkiezingswinst met een verdrievoudiging van het aantal op deze milieupartij uitgebrachte stemmen. Juist de Groenen, nu deel uitmakend van de regering in Rijnland-Palts, zijn tegenstanders van de teelt van transgene gewassen.

Topman Peter Eckes van BASF Platnt Science tegen Bloomberg: ”We waarderen de open en constructieve dialoog die we in het verleden hebben gehad met de regering van Rijnland-Palts en willen die dialoog met de leden van de nieuwe regering voortzetten. Dit houdt ook in dat we helder willen krijgen wat de houding is van deze regering tegenover groene biotechnologie.”

Of registreer je om te kunnen reageren.