Home

Nieuws

Azerbeidzjan opnieuw corsodeelnemer

Lisse – Azerbeidzjan zal ook volgend jaar deelnemen aan het Bloemencorso van de Bollenstreek, dat dan op zaterdag 21 april van Noordwijk naar Haarlem rijdt.

De deelname aan het corso in 2010 is Azerbeidzjan goed bevallen en daarom is besloten niet alleen volgend jaar, maar ook in 2013 deel te nemen aan het corso.

Voorzitter Leo van der Zon is verheugd over de mededeling dat de republiek opnieuw in het corso vertegenwoordigd zal zijn. “Met de praalwagen Blik op Europa stal Azerbeidzjan twee afleveringen geleden de show in het Bloemencorso van de Bollenstreek dat toen het thema Reis door Europa had meegekregen. De stichting DUFOA (Dutch Friends Of Azerbeidzjan), die achter de deelname zit, is hierdoor nog enthousiaster geworden wat hernieuwde deelname tot gevolg heeft. Uiteraard vinden we het tevens een leuke ontwikkeling dat Azerbeidzjan onze liefde voor bloembollen deelt.”

Deze liefde voor bloemen en tulpen komt misschien wel omdat op de Azerbeidzjaanse hoogvlakten volop botanische tulpen worden aangetroffen. Eerder al werd een fraaie paarse tulp vernoemd naar de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev. Met de deelname aan het corso hoopt DUFOA het prachtige en pure Oost-Europese Azerbeidzjan bij het Nederlandse en internationale publiek onder de aandacht te brengen.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.