Home

Nieuws

Amsterdams Oosterpark krijgt 1,3 miljoen euro voor aanpak park

Amsterdam - Het Oosterpark in Amsterdam krijgt van het gemeentebestuur 1,3 miljoen euro voor de aanpak van het park.

Het programma Verdubbeling Oosterpark is gekozen uit een selectie van vijf parken die in aanmerking wilden komen voor het geld. Dit bedrag maakt deel uit van de zogenaamde groengelden, die bedoeld zijn om het groen in Amsterdam te versterken en te verbeteren.

Met het programma Verdubbeling Oosterpark wil stadsdeel Oost de openbare ruimte in het park groter maken. Dat kan door zoveel mogelijk hekken rondom de historische gebouwen weg te halen. De nu nog ontoegankelijke terreinen worden dan openbaar en groen ingericht. Vorig jaar werd zo voor de voormalige openluchtschool de eerste 2.500 vierkante meter aan het park toegevoegd.

Voor verdubbeling van het Oosterpark is gekozen, omdat daardoor de hoeveelheid groen wordt vermeerderd binnen het bestaande oppervlak. Ook is men al een eind op weg. Wanneer de stadsdeelraad dit najaar namelijk het Voorlopig Ontwerp vaststelt, kan volgend jaar na de zomer met de uitvoering worden begonnen. Het is de bedoeling dat de toegekende subsidie nog deze bestuursperiode wordt uitgegeven.

Stadsdeelwethouder Nevin Özütok is erg blij met de toewijzing van de groengelden. “Het Oosterpark is een belangrijk stadspark. Met deze subsidie kunnen we het park nóg beter maken. Het geld stelt ons in staat allerlei groen in het park dat nu nog achter hekken staat, toegankelijk te maken voor bewoners.”

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.