Home

Nieuws 241 x bekeken

Akkoord Hilckmann en FNV over afvloeiing Somerense werknemers

Nijmegen – Hilckmann en FNV bondgenoten hebben een akkoord getekend over een afvloeiingsregeling voor de negentien medewerkers van Hilckmann in Someren. Dat meldt bestuurder Miekie Awater van FNV Bondgenoten.

Over het akkoord was op het laatste moment nog onenigheid ontstaan omdat Hilckmann de snipperdagen niet uit wilde betalen. De FNV vond dit onacceptabel en stelde een ultimatum dat woensdagochtend afliep. De directie is akkoord gegaan met de eerder gedane mondelinge toezeggingen. Ook de snipperdagen worden uitbetaald. De werknemers krijgen een ontslagvergoeding van in totaal 110.000 euro.

Volgens de FNV zijn de werknemers gezien de omstandigheden redelijk tevreden met de uitkomst. Wel voelt men zich teleurgesteld en is het vertrouwen in de directie beschadigd.
De komende maanden worden de activiteiten in Someren afgebouwd.

Hilckmann heeft eerder aangegeven dat de sluiting van de Somerense vestiging een gevolg is van de slechte situatie in de varkenssector en de slechte economische situatie. Ook zegt het bedrijf last te hebben van de wisselkoersverhoudingen waardoor de internationale afzet van varkensvlees slecht loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.