Home

Nieuws

Afzet op Duitse trekkermarkt groeit

Frankfurt am Main – De Duitse trekkermarkt is in het eerste halfjaar ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 32 procent gegroeid. Dat meldt landbouwmachinefabrikantenbond VDMA Landtechnik.

Dit groeicijfer betekent dat van januari tot en met juni door boeren en loonwerkers bij de overheid toelating is aangevraagd voor ruim 17.000 nieuwe trekkers. Volgens VDMA Landtechnik liggen de verkoopcijfers daarmee zelfs nog net iets boven die van het boomjaar 2008. Voor het lopend jaar als geheel voorziet de organisatie een afzetvolume van 32.500 nieuwe eenheden vanaf 50 pk. Dat is weliswaar dan geen groei van 32 procent meer maar wel nog altijd 17 procent.

Los daarvan houdt de trend naar steeds zwaardere trekkers aan. Bijna 20 procent van de trekkers heeft meer dan 190 pk.

Of registreer je om te kunnen reageren.