Home

Nieuws

Aanvoer tulpen daalt

Aalsmeer – De aanvoer van tulpen op de bloemenveilingen is vorige week gedaald tot ruim 1 miljoen stuks. Dat deed de prijzen goed, want er werd gemiddeld € 0,18 gerealiseerd, 3 cent beter dan een week eerder en een cent hoger dan vorig jaar.

Bij een aanvoertoename van ruim 70procent ten opzichte van toen is dat een mooie prestatie. Het aanbod van lelies nam op de vestigingen van FloraHolland toe met 7 procent toe tot 6,3 miljoen stuks. De prijzen liepen naar € 0,45 en dat betekende een daling van 6 centen ten opzichte van een week eerder. En bij 15 procent minder aanvoer bijna een verdubbeling van de prijsvorming ten opzichte van vorig jaar. Toen lag de totale bloemenmarkt vanwege de hitte namelijk volledig in de goot.

Het aanbod van de Aziaten ligt nu bijna op de helft van toen en ook van de LA's worden nu 20 procent minder stuks aangeboden. De Orientals en Longiflorums kennen nu een vergelijkbaar aantal stelen in aanvoer als vorig jaar. De Orientals zijn 20 cent duurder dan toen met nu een gemiddelde prijs van €0,57. De Longiflorums zijn met €0,37 nu vijf cent duurder.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.