Home

Nieuws 231 x bekeken

ARC: politici moeten lef tonen bij ontwikkeling landbouwbeleid

Brussel – Politici moeten lef tonen bij het ontwikkelen van het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid. Dat vinden verschillende Europese maatschappelijke organisaties, verenigd in de Agricultural and Rural Convention (ARC).

De organisatie is blij dat Europa in het nieuwe GLB meer aandacht wil hebben voor biodiversiteit, klimaatveranderingen en het platteland. ”Maar de politici moeten deze wens nu ook vertalen in een verandering van het beleid voor de lange termijn”, aldus Arie van den Brand van ARC.

ARC pleit ervoor dat het nieuwe landbouwbeleid gericht is op duurzame landbouw en een duurzaam voedselsysteem. De marktwerking moet verbeteren, zodat boeren en tuinders ook een eerlijk inkomen kunnen verdienen met hun bedrijf. Het nieuwe GLB moet volgens de organisatie leiden tot minder gebruik van uitputbare natuurlijke bronnen en meer gebruik van duurzame energie zoals zonne-energie. Ook moet het gebruik van land buiten Europa voor de diervoer verminderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.