Home

Nieuws 260 x bekeken

1,9 miljoen subsidie voor duurzame stallen

Den Haag – Het ministerie van landbouw stelt opnieuw geld beschikbaar voor ondernemers met innovatieve ideeën voor duurzame stallen. 

Ondernemers kunnen tussen 1 juli en 1 november aanvragen indienen voor subsidie voor stalsystemen die goed in het landschap passen, het dierenwelzijn en de energie-efficiëntie verbeteren en daarnaast beter zijn voor milieu, diergezondheid en arbeidsomstandigheden. Voor de regeling is 1,9 miljoen euro beschikbaar.

De subsidieregeling moet de ontwikkeling van integraal duurzame stallen stimuleren. Het kabinet heeft als doel gesteld dat in 2011 5 procent van de stallen integraal duurzaam is. Deze norm lijkt niet te worden gehaald. Terwijl de varkenshouderij en de pluimveehouderij de norm van 5 procent duurzame stallen ruim halen, loopt de ontwikkeling in de melkveehouderij nog achter. Volgens het landbouweconomisch instituut LEI is 2,3 procent van de melkveestallen integraal duurzaam.

Of registreer je om te kunnen reageren.