Home

Nieuws 189 x bekeken

Zuid-Korea staat antibiotica in veevoer niet langer toe

Seoel – Zuid-Korea is van plan het verwerken van antibiotica in veevoer te verbieden.

Voor de VS als belangrijkste leverancier van pluimveevlees kan de stap problemen opleveren.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van overheidsbronnen. De regering wil dat alleen nog aantoonbaar zieke dieren antibiotica krijgen.

Volgens de bronnen van Yonhap wil de regering het draagvlak voor de vleesproductie onder de 48 miljoen zielen tellende bevolking vergroten. Tot circa 2005 stond Zuid-Korea 44 verschillende antibiotica toe voor verwerking in veevoer.

Omdat antibioticaresistentie bij dieren en mensen door wetenschappers wordt gelinkt aan antibiotica in veevoer, is het aantal toegestane antibiotica in veevoer teruggebracht tot acht. De regering wil dat alleen nog antibiotica wordt toegediend wanneer deze door dierenartsen wordt voorgeschreven.

Of registreer je om te kunnen reageren.