Home

Nieuws 183 x bekeken

Zonder Ehec lag export fruit en groente al onder druk

Zoetermeer – De grote exportmarkten voor groente en fruit tonen in april allen een fikse daling. De vier grootste markten zijn samen goed voor het grootste deel van de uitvoerdaling van 9 procent ten opzichte van april 2010, blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw.

Door deze matige exportmaand blijft het exportvolume in de eerste vier maanden met 11 procent achter, en dat is nog voordat effecten van de weggevallen export door Ehec zijn meegeteld. Het lijkt daardoor uit te draaien op een rampzalig exportjaar.

Duitsland nam in die eerste vier maanden al minder komkommer af uit Nederland, maar ook het volume spruitkool en peen liep terug.

Het Verenigd Koninkrijk nam minder appel, peer, champignons en aubergine af. Rusland nam de helft zoveel peren af als in 2010, Bij Duitsland en Engeland speelt mee dat Spanje een steviger aandeel had in de glasgroenteverkoop in beide landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.