Home

Nieuws

Zes kinderen met E.coli door hamburgers Lidl

Lille – In Noord-Frankrijk rond Lille zijn zes kinderen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een E.coli vergiftiging die ze waarschijnlijk hebben opgelopen door het eten van diepvries hamburgers van Lidl. Volgens de plaatselijke autoriteiten zijn de kinderen, van 20 maanden tot acht jaar oud, ernstig ziek maar verkeert er niet één in levensgevaar.

De regionale dienst voor de volksgezondheid benadrukt dat er geen enkel verband bestaat met de dodelijke uitbraak van Ehec in Duitsland. De dienst heeft verder inmiddels bevolen de verdachte partij hamburgers van het merk Steaks Country uit de schappen te halen. De hamburgers worden verkocht in dozen met tien stuks van 100 gram elk. Mensen die de gewraakte producten in huis hebben, kunnen die terug brengen naar hun plaatselijke Lidl-vestiging.

Of registreer je om te kunnen reageren.